Hvorfor politik?

Jeg er ikke gået ind i politik, for at drifte et samfund. Jeg gået ind i politik, fordi jeg ønske at ændre samfundets retning.

Jeg er ikke gået ind i politik for at administrer den offentlige sektor. Det findes der mange embedsfolk, som er bedre til end jeg. Jeg synes, man skal på ind i politik, fordi man ønsker at ændre samfundets retning.

Helt overordnet ønsker jeg et samfund, hvor flere tager ansvar for sit eget liv, hvor vi belønner hårdt arbejde, men samtidig tager os af de allermest udsatte i samfundet. Det er konservativt DNA – den der har evnen har pligten. Pligten til at yde, men også pligten til at hjælpe den som ikke kan.

Min baggrund som øbo har lært mig, at man ikke skal tage noget for givet. Jeg har ofte oplevet, at der har været behov for, at man står sammen for at kæmpe for sit samfunds overlevelse og udvikling. Sammenhold på tværs af politiske overbevisning, indkomstforhold osv. Ægte vilje til at kæmpe for sit lokalsamfund, sin by, sit sogn, landsby, sin ø. Ildsjæle som frivilligt stiller sig til rådighed for andre, fordi de ikke kan lade være. Det er hverdagens helte.

Det er dem, som ikke bare siger: ”Det må kommunen eller staten tage sig af”. Det er dem, som faktisk engagerer sig i andre menneskers liv og nærsamfundets udvikling – det stærke civilsamfund. Dén holdning burde gennemsyre større dele af det danske samfund, fx inden for erhvervsudvikling, iværksætteri og uddannelse. Og det er dét, jeg kæmper for.